onsdag 8 april 2009

FÖRE ELLER EFTER CHRISTER?



Ny lek!

För att förstå upplägget måste
du ha ett specifikt årtal.

Årtalet kommer att vara statiskt
i samtliga omgångar av denna lek.

Christer har efternamnet Pettersson.

Årtalet som "man" tänker på när
man hör detta namn är utgångspunkten.

Frågan lyder:
Skedde detta (bildens symbolik) före
eller efter årtalet i fråga?


Extra tjusigt är det om du redovisar
tankegångar och årtal!

2 kommentarer:

Matilda på caféet sa...

Året som det handlar om är 1986. Jag stod för livet och Christer Pettersson stod för döden det året, eftersom han kanske/möjligen/säkerligen/ mördade inte/mördade Olof Palme.

Svaret på frågan som ställs är betydligt oklarare för mig. Cornelis loggade ut 1987, det är jag ganska säker på. Så frågan är om Fred överlevde Cornelis eller inte.
Jag är inte riktigt säker på Åkerströms dödsorsak, mer än att för mycket alkholintag kan ha haft betydelse för den...nu bara tänker jag högt.

Så funderar jag på Cajsa-Stina. Det tog ju ett bra tag in på 90-talet innan hon debuterade som sångerska. Minns reportage med henne i tidningar där hon berättar om sin långa sorg efter sin far och hur hon tog sig ”upp” igen. Gå i sin fars fotspår och så vidare.

Jag tror att Fred Åkerström dog senare än Cornelis. Kanske 1989-90. För exakt årtal behövs väl inte? Då får jag återkomma isåfall. Men jo, efter Cornelis och efter Palme. Efter 1986.

Robert Lars Christian Ekberg sa...

-86 är ju helt korrekt. Men det är innan nämnda årtal som Fred Åkerström dog. 1985 var det. Som du skriver var antagligen missbruk av alkohol en påskyndande faktor av hans relativt tidiga bortgång.

Cornelis kastade ju in -87, han hade således möjlighet att gå på "vännen" Åkerströms begravning. Men sket i det.
Många röster har gjort sig hörda om att C skrev "Fredrik Åkares morgonpsalm" till just Åkerström, som ett uppgörande med att han inte deltog på begravningen, som ett avslut och ett tjenare ungefär ... Men Fredrik Åkare var ju en pseudonym för söderkisen Nisse Gustavsson. Så det stämmer knappast. Tror också att sången är skriven innan -85. Inte helt säker dock. Kuriosa!