tisdag 31 mars 2009

FÅGEL, FISK ELLER MITTEMELLAN



Frågor:
1, Vem är äldst, nästäldst respektive yngst av dessa herrar?
2, De är alla födda under samma årtionde. Vilket?

Bonus:
Vem skall bort och varför?

4 kommentarer:

Andreas Dan Fredrik sa...

Hm. Trodde du skulle göra en nyhetsuppläsare-special, men det här får duga.

Måste ge dig en eloge för urvalet av fåglar, fiskar och de däremellan dock. Intressant folk.

Jag sätter Adam Alsing som yngst, typisk korpulent man med mustascher, som ser äldre ut än vad han är. Patrik Sjöberg får bli mittemellan - och Niklas "Cue a.k.a. Skacke" Hjulström får vara lite Samuel Frölskt äldst. Han kapar 5-6 år med snagg och stort solskensleende. Adam yngst, Sjöberg mittemellan och Cue äldst.

Jag tycker att Patrik Sjöberg ska bort. Hjulström har ju spelat polisen, eller det var väl typ polisaspiranten "Skacke". Minns inte riktigt, kommer dock ihåg hur, antagligen ur Roseanna, Kjelles karaktär Kollberg skickar på Skacke uppgiften att springa iväg och hämta kaffe åt honom - - - fan kan vara Stockholm Maraton det här - - - vilket Skacke snällt gör. Varvid Beck-Gösta berättar en smula upprört för Kollberg att den där killen faktiskt hade 5,0 i slutbetyg från polishögskolan. På detta skrockar bara Kollberg att då kanske det går undan också. Att få kaffet alltså. Fan. Jag minns scenen, men får inte riktigt skämtet att gå ihop. Skolbetyg och snabbhet går ju inte ihop. Kanske var något med att ha hade femma i gympa, i och med 5:orna i o f s, då blir det ju begripligt. Minns du? Mitt minne sviker ibland.

Hur som helst, Cue har spelat polis. Adam Alsing har varit programledare för Big Brother. Storebrorsamhällets ögon, linser, kameror, ser dig, hör dig, tänk Orwell, tänk Kallocain, tänk framförallt FRA-lagen. Jag tänker: ingen polisutbildning, ingen avlyssning. Med andra ord är Adam en fiktiv form av Björn Eriksson, rikspolischefen när man var kotte, i något rundare form. Men Patrik Sjöberg, han har bara blivit haffad av polisen, ingen fiktiv polis där inte, icke.

Sjöberg med kokset bort.

Men koks som är så gott. Han är FAN bääeest.

Andreas Dan Fredrik sa...

60-tal så klart förresten! Blev lite långt, missade det uppenbara.

Monki sa...

Jag tror att Adam Alsing är gubben i gänget. Det känns som att han hållit på längst, eftersom jag alltid har vetat om honom och varit irri på honom. Lite som Mowgli och Baloo.
Yngst tror jag att Niklas Hjulström är.
Mittemellan blir då Patrik Sjöberg.

Och alla borde de vara födda under 50-talet.

Patrik Sjöberg ska bort. Han är den ende i trion som varit med i Bingolotto. Dessutom har han hoppat högst av dem.

Robert Lars Christian Ekberg sa...

Nu börjar svaren blir intressanta! Mycket roligt.

Rätt svar:
Hjulström är äldst, Alsing är yngst och Sjöberg är mittemellan (1962/1965/1968).

Med andra ord: helt klart 1960-tal.

Bonussvaret är lika tråkigt som sist: Sjöberg ska bort, han är den enda av herrarna som inte är född i Göteborg (Sjöberg - Högsbo, Hjulström - Mölndal).