lördag 23 maj 2009

FÅGEL, FISK ELLER MITTEMELLAN ...



Jag vill veta:

1. Äldst, yngst och in between.
2. Klubb som först, senast och mellan dessa
tog SM-guld i fotboll.
3. Hur de ligger till i tabellen JUST NU, först
sist, och så vidare.

Hajarni!?

Självklart går det bra att gissa och stå i,
men får jag lite årtal så blir jag extra glad.

3 kommentarer:

Antsypantsy sa...

Voff.

1. AIK borde vara den äldsta klubben, Hammarby känns yngst, Djurgården mittemellan. Men jag är inte hundra, jag vet att det är kring 1890-talet i a f, kan inget årtal med säkerhet. Men har för mig att Hammarby är från 1897, mörrrtänsdajsen säger nåt dylikt.

2. AIK och Djurgården har ju en massa guld genom åren, Hammarby har ju bara ett, och det är ju bara åtta år gammalt. Djurgården har ju plockat tre redan under 2000-talet. Hammarby var ju absolut sist att plocka bucklan. Jag sätter AIK som första lag att vinna SM-guld, för att gå i linje med förra frågan, Dif tvåa. Årtal där blir ju direkt omöjligt. Men säg 1905 för AIK, 1910 för Dif och och 2001 var det ju för Hammarby.

3. Sen det enkla! AIK ligger först i tabellen av Sthlmsklubbarna, trots förlusten mot Gefle nu ikväll. Hammarby håller Djurgården bakom sig. Djurgården möter Häcken hemma imorgon, vinner de så når de ändå inte Hammarby, tror de har 7 p. Hammarby har 12 p. Hur många poäng AIK är desto svårare. Jag tror dock de ligger femma, Gefle gick upp som fyra efter segern idag, tror inte ÖSK:s kryss hjälper. Men Djurgården är nästsist, Hammarby ligger just nu på 13:e plats. AIK borde vara femma.

Blir det fest när det blir 1000 besökare? Lite fler inlägg så blire fest snart!

Robert Lars Christian Ekberg sa...

Svaret på den första frågan är rätt intressant. Både DIF och AIK bildades som föreningar 1891. Dock var AIK före (februari mot mars). Men jag ville ha svaret på när fotbollssektionerna sjösattes. 1899 kom diffarna igång med fotbollen. Gnagarna var först (1896) och vårt älskade Bajen lade sig in between med 1897. Embryot till Hammarbys idrottsförening kan man skåda redan våren 1889 då en roddförening såg dagens ljus.

Fråga två fick en kul vändning i din tolkning. Jag menade ursprungligen, som du också skriver, att Djurgården tog det senast (2005, även 2003 och 2002), Bajen in between år 2001 och för AIK:s del får man leta sig tillbaka till 1998.

Så var det med den saken!

Och fest blir det! Den 6 juni skall det festas av en uppsjö olika anledningar!

Karlsson sa...

"Löjligt", sa horan när hon fick den i arslet.
Tabellen ser ut som den ska, även om jag inte bryr mig nämnvärt.
Däremot söker jag en invitation till ett visst bröllop som går av stapeln i sommar.
Fast, det är väl så, att vi enkla människor får suga på bordskanten och hoppas på att få snappa upp en brödsmula eller två.

Vidare bör det påpekas att uppdateringar av denna blogg, och då inte enbart bestående av lekar, vore på sin plats.

Herr Ekberg har ingen sup!